Han nordmannen – Aquest Noruec 2015

I år begynte vi ferien med en svipptur til Girona og Barcelona. Hvert år pleier jeg å forsøke å besøke et nytt sted i Spania. Dette året har jeg allerede rukket flere. Etter en obligatorisk økt på stranden tok vi et glass på Bar Brutal før vi fortsatte til vinbutikken Bodega Bonavista som drives av nordmannen Chris. Etter 14 år i Barcelona er det mulig han foretrekker betegnelsen katalaner. Bonavista er en hyggelig liten vinbutikk som også fungerer godt som vinbar. Her kan du få deilige oster, morsomme spanske viner og gode råd fra en som virkelig kjenner Spania. Vi stakk innom for et glass, og fikk smake på flere interessante viner, blant annet Chris sin egen vin Aquest Noruec 2015. Den ble flasket for ikke lenge siden, og har nettopp kommet til Vinmonopolet.

Egentlig gikk vi til Bonavista for å få tak i Charlotte Allens deilige viner, men de var utsolgt. Chris har imidlertid andre artige ting å by på. Så får vi heller reise til Arribes for å få Charlottes viner.

DSC00365

Chris – «han nordmannen» – Aquest Noruec 2015

DSC00361

Vi startet med naturlige Flow fra Catalunya

Aquest Noruec for eksempel.  Det betyr han nordmannen, og det er det Chris blir kalt blant spanske venner. Sammen med Bodega Puiggròs i Catalunya har han utviklet denne fruktdrevne, likevel komplekse vinen lagret på relativt store amforakrukker i 10 måneder og som passer perfekt til sommerens grillmat. Det er for øvrig ingen ting i veien for å drikke den uten tilbehør om grillen skulle slå seg vrang.

Har du ikke muligheten til å stikke innom Bodega Bonavista i Barcelona kan du dermed få en smak av det de kan by på for 185 kroner på ditt nærmeste vinmonopol. Fort deg, grillsesongen er nå!

DSC00366

DSC00367

Astrid smaker garnatxa

Bodega Bonavista

c/Bonavista 10

Barcelona

Leave a comment

Your email address will not be published.


*