Et sjålet glass i Paris

Jeg burde ha vært mer tydelig i min omtale av Bistro Le Verre Volé forrige gang jeg skrev om gode vinbarer i Paris. Strengt tatt trenger du ingenting mer enn vinbarer for å spise godt i en av verdens vakreste byer. Det er uformelt, du får deilig levende viner og ikke minst mat med hyggelige priser ofte basert på tradisjonell fransk husmannskjøkken med en touch av modernisme. Mitt første besøk var i forbindelse med en helgetur med en venninne, på turen dumpet vi borti selveste Anders, og han syntes Le Verre Volé var en god idé til lunsj. Jeg falt litt sånn pladask for stedet. Selv hadde jeg bare hørt om det fra noen få andre naturvinsinteresserte før. Det slo med umiddelbart som akkurat slike steder jeg ser etter når jeg er på reise, og i juli var det endelig tid for et gjenbesøk.

Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-2

Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide

Percebes!

Le Verre Volé ligger hyggelig til i Paris 10 distrikt og serverer forretter med inspirasjon ikke bare hentet fra Frankrike, men også Latin-Amerika, Middelhavet og Japan, et knippe dagens retter, noen mer eller mindre faste retter i kategorien god fransk bondekost, et rikholdig utvalg av franske upasteuriserte oster og et par-tre deilige desserter sannsynligvis påvirket av kokkens humør.

Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-4

Fikk nesten sjokk da regningen kom. 22 euro for en flaske Senat i Paris!

Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-3Vi var tre og delte noen forretter; percebes som alltid minner meg om å gå Caminoen fra Porto til Santiago de Compostela der vi særlig fikk servert dette på den portugisiske siden – og en deilig ceviche med bringebær, umodne rips og verbena om jeg ikke tar helt feil. Til hovedrett gikk vi for andebryst. Jeg har spist en del av dette både i Belgia, Danmark Frankrike, men sjelden, for ikke å si aldri, har jeg fått anden så godt tilberedt som her. En enkel rett med kraft, en fet potetmos og et stykke perfekt stekt, likevel mør and. Mens de andre gikk for en kremet sjokolademousse med hasselnøtter lot jeg ikke anledningen til en liten oste-bonanza gå fra meg. Jeg ble rett og slett relativt revet med da jeg fikk lov til å velge oster selv fra et rikholdig utvalg av franske upasteuriserte tradisjonsrike typer.

I den store sammenheng blir det en detalj at jeg endte opp med Saint Nectaire i stedet for Cantal, men de er vel begge fra Auvergne. Den myke chèvren var deilig, Saint-Nectairen var nøtteaktig og deilig og Brillat-Savarinen var modnere enn jeg vanligvis får den. Servert med saltet og lett syrlig smør var det hele så godt at det ville det vært en fornærmelse å hive på syltetøy eller andre «condiments» som vi har lett for å gjøre.

Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-7Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-6Le Verre Volé er et deilig sted. Del en flaske vin, for eksempel en fra Minervois laget av «rockestjernen» Jean-Baptiste Senat som forlot Pariserlivet til fordel for å lage vin (med morsomme navn) i Languedoc. Vinkartet til Le Verre Volé dekker før øvrig en masse gode naturvinsprodusenter, og er du heldig kan du få med deg godbiter som Overnoy fra Arbois, Yvon Metras fra Fleurie, Beaujolais eller eksentriske Castex fra Languedoc. Et sted å ikke gå glipp av. Ring for å reserver. Topp stemning du kan leve på minst en uke etter. Og har du ikke fått nok kan du ta gåturen bort til Le Cave à Michel eller Cave Paul Bert etterpå.

Bistro Le Verre Volé

67 rue de Lancry
75010 PARIS
01 48 03 17 34

Paris Juli Le Verre Vole 2016 vinbar vinbarer naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-8

1 Trackback / Pingback

  1. Hun lille, La Nine... - Linn Johnsen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*