Funky midnattsbobler

Jeg fikk den først på Pjoltergeist, og siden kunne jeg ikke legge fra meg etiketten. Ikke vinen heller for den saks skyld. Da jeg endelig fant navnet var leverandøren utsolgt og Vinmonopolet hadde bare noen få igjen i Oslo-området. Problemet var at jeg befant meg i Brussel, men hva har vi lillebrødre for? Det tok ikke mange timene fra bestillingen tikket inn på telefonen hans til jeg fikk beskjed om at nyttårsboblene var sikret. Hurra. Deilige, franske, naturlige bobler til 159 kroner er jo et kupp!

Pet’nat’ fra de Conti er rett og slett som navnet tilsier en pétillant naturel – eller naturlige bobler om du vil. Laget på sauvignon blanc i det sørlige Frankrike, nærmere stemt i området rundt Bergerac. Lett ugjennomsiktig med duft av hylleblomst er det ikke mye som minner om champagne, men etiketten alene er nok til å få deg til å sikle. Når den friske duften følges av lett perlende bobler, røde, melne epler,  litchi og akkurat passe friskhet til å veie opp for den lille restsødmen tenker jeg at det fins mange anledninger å dra frem denne funky flasken.

DSC07108-2Pet’nat’ har ikke tilsatt sulfitter, den er ufiltrert og laget på biodynamiske prinsipper.

Den kan helt fint drikkes alene – og prisen er så fint at det er den perfekte midnattsvinen nyttårsaften. Deilig smak, pen pris. Vi samlet venninnegjengen fra ungdomsskolen for å smake i romjulen. Vi har alle forskjellig smak og interesse, men dette var boblene som falt i smak for alle – og etiketten er den perfekte ice breakeren når du ikke har sett hverandre siden tenårene.

Desverre har jeg nå fått beskjed om vinen nå er utsolgt fra Vinmonopolet og importør, men spør etter den så dukker den kanskje opp igjen. For øvrig ingen grunn til panikk – antagelig kan de anbefale noe som ligner på et vinmonopol med et større sortiment.

DSC07115

Pet nat

Vin, hvitvin, pet nat, naturvin, perlende

Ingvild mediterer over Pet’Nat’en

4 Comments

  1. Hva med den tragiske historien om hvordan jeg, stakkars meg, ikke fikk tak i denne kun dager før jul? Til tross for lovnader om flere flasker tilgjengelig på Vinmonopolet.

  2. Kjære Anders…
    Du ble i dette tilfelle tilbudt en særdeles utmerket service du valgte å takke nei til. Deretter valgte du å forlate landet just in time for serveringen ved midnatt til 2016 – i et selskap med noen av landets hyggeligste folk. La oss ta et glass på Pjoltergeist på nyåret og utforske alternative pet nat’er i 2016!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pét nat for dummies – Linn Johnsen
  2. Pjoltergeist - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*