En funky liten røver fra Languedoc

Jeg har ikke forlatt In de Wulf helt enda. I alle fall ikke mentalt. Det var et par av vinene jeg fikk der som virkelig satte seg på minnet. Denne først fordi den kanskje hadde den vakreste etiketten jeg har sett i 2015. Deretter – fordi den ikke var som forventet. Jeg burde selvsagt hatt tiltro nok til at sommelieren valgte noe bra, men at en ung Languedoc kunne være slik? Det slo meg rett og slett ikke. Jeg tenker ofte på min første vinlærer, Sylvain fra Korsika, når jeg sier slikt. Han ville minnet meg på at det alltid, alltid kommer an på produsenten. Dette er definitivt en å vende tilbake til.

La Petite Crapule fra Domaine L’Escarpolette ble servert til en bonusrett. Det må jo komme noe ekstra når du har valgt den minste menyen som bare har 17 retter. Den vakre etiketten stod i like stor kontrast til navnet på cuvéen som smaken stod til min forventning. Å kalle en vin et lite krapyl og style den med japansk kalligrafi vekker i alle fall min interesse.

La petite crapule (2 of 3)Å velge vin til belgisk blodpølse servert med linfrøpai krever nok noe småfrekt og frisk, men likevel med noe kompleksitet. Denne både smakte og luktet deilig av modne kirsebær og krydder. Så frisk. Så delikat, men likevel med en liten funky edge. Et hint av fiol og til min store glede litt lakris i avslutningen. Touchen av noe jeg elsker, men ikke har tilgang på mens jeg bor i Belgia. Blodpuddingen kan seile i sin egen sjø mens jeg tar en slurk til av denne som delvis er laget på samme måte som beaujoulais (carbonic maceration). Kanskje det er det som gjør at jeg tenker at neste skritt er å danse på bordet? Dette minner meg på at det ikke er lenge før det går an å få tak i det i butikken igjen. Guilty pleasures!

La petite crapule (3 of 3)

Konklusjon: Kommer du over noen eksemplarer ta med det du er god for. Med en produksjon på i underkant av 5000 flasker, skal det vel godt gjøres å få tak i noen i det hele tatt. Hvis jeg var vinimportør ville jeg tatt tak i Ivo Ferreira og aldri latt han gå. Det kan det jo selvfølgelig hende noen har gjort uten at jeg kjenner til det, men på Vinmonopolet har jeg i alle fall ikke klart å oppdrive den.

La petite crapule (1 of 3)

2 Comments

  1. Nå fikk jeg lyst på denne vinen. Nydelig skrevet

    Er det bare jeg som ser Michael Jackson på tærne på labelen?

    • Finnerlønn om du finner den, Anders! Definitivt ikke helt unaturlig om MJ dukker opp i kalligrafien…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*