AN/2 – den perfekte grillvinen

Vareprøve

Har du lagt merke til at Vinmonopolet har fått ny nettbutikk? Jeg er ikke helt sikker på hvor bra den er, men du finner i alle fall en av sommerens grilltips akkurat her. Det er importørene som kommer med både bilder og beskrivelser av vinene, og jeg må innrømme at jeg ikke alltid synes det er like presist. En ting er sikkert – alle har forskjellig smak, men om denne vinen kunne jeg lese at den duftet av Middelhavet. Jeg har vært ved Middelhavet opp til flere ganger, men akkurat det var ikke tanken som slo meg. På den andre side er det relativt lett å finne ut at det er kun Ulsteinvik vinmonopol som har AN/2 inne for tiden – i tillegg til nettbutikken. Eller bestillingsutvalget om du vil.

AN2 Anima negra, rødvin, grille, grillvin, sommervin-2Anima Negra heter produsenten fra Mallorca som jeg både oppdaget i La Palma da jeg var på seiltur i Middelhavet i fjor – og som de selger på en av mine lokale og svært gode vinforretninger her i Brussel. Det skal altså ikke stikkes under en stor at jeg hadde forventninger til vinen i det vi satt over en côte de boeuf. Produsenten har i mer enn 20 år fokusert på lokale druesorter som de forsøker å dyrke frem og lage vin av på en best mulig naturlig måte. Druene er høstet manuelt og vinen lagres etter at fermenteringen på  noen måneder på franske og amerikanske eikefat uten at vinen tar noen skade av det. Tvert i mot tror jeg mange vil like den fint integrerte eiken som gir både fylde og kompleksitet til den ellers ganske fruktige vinen.

AN/2 2013

Callet, Mantonegro and Fogoneu er alle druer du sannsynligvis bare finner på Mallorca. Jeg har i alle fall ikke vært borti dem før. Jeg burde ha ant det, for det var en rødvin som ikke egentlig minnet meg om noe annet. Den var fruktig med fin struktur, en solid dose fine tanniner og frukt som var moden, men slett ikke overmoden. Fint konsetrerte bringebær og plommer backet opp av tilstrekkelig syre og ispedd en dose søte krydder som vanilje og muskatt. Eikepreget var tydelig uten på noen som helst måte å virke overdøvende. Dette er definitivt en vin som gjør seg til et godt stykke kjøtt på grillen – og forsvarer godt sin pris til 259 kroner. Mer deilig smak for pengene skal du lete lenge etter.

AN2 Anima negra, rødvin, grille, grillvin, sommervin-5

AN2 Anima negra, rødvin, grille, grillvin, sommervin-4

Deler av smakspanelet her representert ved lillebror

Leave a comment

Your email address will not be published.


*