Winery on a school night

Så er kanskje ikke Brussel drømmedestinasjonen for tiden, men for oss som bor her er Winery et sted i hjertet av det europeiske kvarteret perfekt for et glass og noe lett å spise rett etter jobb.  Jepp, jeg liker vinbarer. Diverse typer. Winery var en av de aller første vi begynte å besøke i Brussel. Den er nærme kontoret og stenger tidlig, så det blir sjeldent tid til å danse på bordet. Til gjengjeld har de hyggelig og oppmerksomme folk på jobb som kan sakene sine, hyggelige priser kvaliteten tatt i betraktning og er aldri redd for å gi unge fremadstormende kvinner et par komplimenter med på kjøpet. Jeg lar meg alltid lure av billige trikse og fine etiketter. Livet er for kort til noe annet.

Winery wine bar Brussels Schuman (10 of 13)

Winery wine bar Brussels Schuman (5 of 13)Min partner in crime, Astrid og jeg, tok våre første vinkurs her (WSET 2) – og etter det har mange av våre venner valgt å gjøre det samme. Vi stikker fortsatt innom omtrent annenhver måned for spesialtilpassede kurs som fokuserer på ulike regioner og digger at vi stort sett aldri er helt enig med vår vinlærer Sylvain i annet enn at det viktigste er ikke druen eller området nødvendigvis, men kvaliteten på produsenten. Mantra der altså.

Winery har stort sett et bredt utvalgt vin på glass, flasker til å ta med hjem – og diverste vinutstyr inkludert den perfekte julegaven Coravin, en gadget som ved hjelp av en kanyle og tilsetning av gass (skal vi tippe nitrogen?) gjør at vinen ikke oksiderer selv om du bare ønsker et glass av gangen. Og nå snakker vi i åresvis. Hvor kult er ikke det?  Winery wine bar Brussels Schuman (11 of 13)Nevnte jeg at jeg ønsker meg en til jul, pappa? Du finner det på Howard Kjøkkenskriveri i Oslo også, om du ikke rekker å ta turen til Brussel før jul.

Winery passer for alle som jobber i området og har møter i Europakvartalet før man svinger inn på flybussen tre minutter opp i gata ved Berlaymont.

Det bør kanskje nevnes at WInery kun har åpent  fra lunsj på ukedager og til klokken ringer for siste runde rundt 20.30.

Winery wine bar Brussels Schuman (2 of 13)

Winery wine bar Brussels Schuman (12 of 13)

Du finner Winery to steder. Vår favoritt er ved Schuman og adressen er

Winery Schuman
Rue Juste Lipse, 17 (anciennement rue de la Verveine)
1040 Bruxelles

Alternativt kan du prøve den ved Place Brugmann

Winery Brugmann
Place G. Brugmann, 18
1050 Bruxelles

Leave a comment

Your email address will not be published.


*