Cave Coop – når naboen selger naturvin

IMG_5444  Noen ganger er man bare heldig. Som da jeg flyttet til Brussel i 2013 og oppdaget at jeg hadde en vinbutikk som nærmeste nabo. Ingen vinmonopol her, så jo nærmere jo bedre. Cave Coop var faktisk den første butikken jeg satt mine ben i i Brussel. Trolig av den enkle grunn at den var nærmere enn skobutikken.

Selv om jeg allerede hadde begynt å tilnærme meg naturvinen på en forsiktig måte, var det og ikke ha noen alternativer i umiddelbar nærhet,  antageligvis det som har tvunget meg til å teste grensene mine litt. Enten har jeg forandret smak siden første gang jeg smakte naturvin ellers har kvaliteten gått betydelig opp. Sannheten er vel kanskje en kombinasjon av de to. IMG_8758

Cave Coop blir drevet av Philippe Paridans som er en legende i naturvinmiljøet i Belgia. Suksess som importør hindret han likevel ikke å sette opp sit eget lille vinutsalg i bydelen Ixelles. Både vinen og åpningstidene er eksentriske, så er det åpent når jeg går forbi er det nesten umulig å nettopp gå forbi. Philippe fortalte meg allerede første gang jeg var der at skandinavier er ville etter naturvin og at en stor del av kundekretsen hans er fra nordiske land. En interessant observasjon som jeg kanskje tror henger litt sammen med vår mangel på egen produksjon som gjør oss åpne for å forsøke nye ting, en åpenhet de ofte mangler på kontinentet hvor Frankrike, Italia og Spania holder stand. Du skal lete godt for å finne en vin fra Mosel bare to timer unna med bil – og enda lengre for å finne en god produsent fra den nye vereden. Jeg holdt det selvsagt for meg selv at jeg absolutt var en naturvinskeptiker og at jeg kun stakk innom fordi det var så nærme og butikken så fresh ut. Ei heller ingen grunn til å røpe for han at jeg slett ikke er noen trendsetter, men heller en typisk late adopter.

IMG_1906Siden den gang har det imidlertid blitt mange muligheter til å forsøke naturvin, og det er slett ikke vanskelig å like filosofien bak. Når vinmakerne av disse vinene også stort sett lager de tøffeste etikettene i verden er det jo ingen grunn til å holde seg unna. Heldigvis varierer produsentene i eksentrisitet, men å ha muligheten til å kjøpe hele linjen til Philippe Pacalet  50 meter fra utgangsdøren min er jo verdt et besøk i seg selv.

 

 

Når? Onsdag til fredag kveld, 11-19 på lørdager

Cave Coop, Rue Lesbroussart 21, Brussel

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*