Utradisjonelt til påske

Jeg er veldig glad i vinbaren Titulus i Brussel. Det hender vel oftere at jeg er der to ganger i løpet av en uke enn ingen. At det går an å kjøpe med seg hjem vinene fra kjelleren der er et stort pluss. Etterhvert kjenner de meg så godt at det virker som de vet bedre enn meg hva jeg egentlig vil ha. I utgangspunktet ble jeg overrasket da jeg spurte om vin til påskelammet. Man må prøve alt én gang og det går mot varmere tider potensielt med muligheter for et glass på terrassen er økende.

Smaksnotatet Le Rosé 2014

Le Rosé er laget på den greske, blå druen Xinomavro. Ukjent for meg frem til nå og mens druen er en av de få som sliter med å la seg overtale til og modnes i Hellas må  2014 definitivt ha vært et godt år for den. Vinen har en nydelig lakserosa farge og smaker av norsk sommer. Deilige konsentrert frukt. Villbringebær og knuste modne jordbær, ispedd en solid dose nype og med fine florale toner av roseblader. Jeg innbiller meg det er en viss restsødme i den og med fin fylde og struktur gjør vinen seg like godt på terrassen med en isbit (yes, you can!) som til påskematen.

Så passer denne kanskje ikke til de aller tyngste lammerettene, men min favoritt er egentlig restene. Et enkelt pitabrød, litt tzatziki og mynte. Jeg endte uansett opp med å teste den til min favorittbrunsj – eggs royale… Le Rosé er definitivt en allrounder for påsken.

Le Rose Hellas rosevin 2016 naturvin lavsvovlet (6 of 5)

Le Rose Hellas rosevin 2016 naturvin lavsvovlet (5 of 5)Alternativene

Egentlig tror jeg at Hellas fremdeles er et undervurdert vinland i Norge.  Mange forbinder det med charterturer og rimelige, vandige glass. Disse dråpene når nok aldri det norske markedet. Det gjør derimot 34 kvalitetsviner av ymse slag – det burde definitivt vært enda flere, Le Rosé inkludert.

I mens går det an å forsøke en av de to greske rosévinene som finnes i bestillingsutvalget på polet. Argyris Atlatis Rosé og Gaia 1418 Agiorgitiko. De har muligens en annen smaksprofil enn Le Rosé, men jeg vil tippe at de er mer spennende enn det meste som tilbys i roséhyllene ellers.

Le Rose Hellas rosevin 2016 naturvin lavsvovlet (3 of 5)

Påskebrunsj – eggs royale…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Magisk rosé fra L’Anglore – Linn Johnsen
  2. Sommerens beste roséviner - Linn Johnsen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*