Tre på C

Tre på C – Casamatta, Curator og Cortado

Kall det gjerne hverdagsvin, men det er ingenting i veien for å velge disse til helgen. Selv om alt er relativt, vil jeg påstå at disse gir deg usedvanlig mye for pengene. Alle er godt under 200 kroner – og bredt tilgjengelig i Norge. At de alle begynner på C er ingenting annet enn en tilfeldighet.

Frisk sør-afrikaner

Med sine 125 kroner er sør-afrikanske Adi Badenhorsts Curator 2015 kanskje det beste kjøpet på Vinmonopolet for tiden.

En blanding av shiraz, carignan og cinsault som har vokst på sør-afrikansk jord gir moden mørk frukt og bær i smaksbildet med en tone pepper og nellik. Frukten er likevel frisk – en deilig rund sør-afrikaner som de aller fleste vil like. Tilgjengelig på 86 vinmonopol.

Kunstferdig toscaner

Casamatta Rosso 2015 fra italienske Bibi Graetz sniker seg også under den magiske 150-kronersgrensen, og Graetz’ vine  skiller seg ikke bare ut i polhyllene med sine karakteristiske etiketter – til 139,90 kroner skal du lete lenge etter en like god toscaner – eller en like god rødvin i samme priskategori for den del. Modne, men friske kirsebær og et hint av urter. Småbitterhet som kirstebærsten i svelget. En å komme tilbake til. Ofte!

Vinen er i basisutvalget og finnes i skrivende stund på 238 vinmonopol.

Katalaner utenom det vanlige

Litt opp i pris i forhold til de øvrige, men 174,90 kroner er fortsatt innenfor manges budsjett finner du catalanske Domaine de MajasCortado 2016. I moderne stil tilsynelatende uten fatlagring, og en usedvanlig frisk grenache med toner av kirsebær og krydder. Produsenten er en ny oppdagelse for egen del, men en jeg definitivt kommer tilbake til. Også denne helgen!

 

4 Comments

  1. Herlige tips! Tenkte å prøve den Cortadoen, men i nettbutikken til polet kommer den opp som Fransk?

    • Jeg skal sjekke det opp. Når jeg tenker meg om kan det tenkes du har rett, og at den er på fransk side av katalansk område!

  2. Hei Linn. Har du tips til natur eller nakenviner som kan passe til en bouillabaisse? Evnt oransjevin? 🙂 takk på forhånd.

    • Hei! Her må det vel i alle fall være noe som ikke drukner i den relativt kraftige smaken. Hvis jeg kunne velge helt ville jeg hatt Eric Pfifferlings Tavel (rosé), men den er vel ikke å oppdrive her. Corneliussens Susacuru kunne muligens være et alternativ om du bor nær polet på Vindern. Kanskje Matassa Marguerite (hvit/oransje) eller Riffaults Les Quarterons. Ellers tenker jeg en musserende med en god del smak: Barranco Oscuros brut natur. Eller kanskje en bdb fra Gerbais . Om du er villig til å unnvike naturvin -Bollinger… på den røde siden er jeg mer usikker…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*