Titulus cave à vins – østerstorsdag

For å unnslippe regnet på vei hjem for et par år siden, dumpet jeg tilfeldigvis innom Titulus med en venninne som var på besøk. Jeg falt umiddelbart for den lille vinbaren og den trivelige gjengen fra Loire som sammen driver et importfirma for naturvin og leverer vin til en rekke av Belgias topprestauranter – og mange av Brussels små perler.

Titulus østers no 3Titulus har importen på en rekke anerkjente produsenter jeg har vært borte i både på Studio og Noma i København og noen ganske spenstige som du skal lete lenge etter å finne andre steder. Som ellers i Belgia er hovedfokuset Frankrike, men med innslag fra Spania, Italia og mer perifere steder (i vinsammenheng) som Serbia. Med røtter i Loire er det vel ikke overraskende at husvinen kommer nettopp derfra. En frisk, og ganske typisk sauvignon blanc. Ikke la deg skremme av naturvinfokuset. De mest autrerte hipstervinene har jeg ennå ikke vært borti her.

Titulus (4 of 5)

Men ingen vin uten en matbit. Hver torsdag er det østersfest og baren fylles raskt opp av folk som jobber i det europeiske kvarteret og ivrig legger veien innom en vinbar på vei hjem.  Det er ikke lengre noen hemmelighet at jeg og noen venninner dukker opp på torsdager. Faktisk var vi litt sent ute en kveld og ble møtt i døren av en av driverne som beklaget at de dessverre allerede var tomme for godsakene. Han trodde vi ville snu på helene, men dengang ei. Når du kjenner til hvordan de med like stor omhu velger produsenter for sitt charcuterie, ost og andre godsaker lar du deg ikke skremme av at torsdagsøstersen med den hjemmelagede sherry-vinaigretten uteblir. Dessuten har vi enda ikke vært gjennom alle typene vin på glass. Dette er jo unnskyldningen for å komme igjen og igjen.

Titulus (3 of 5)Stregt tatt er den litt dårlig ettersom de stadig har nye typer vin, men samtidig gjør holder det konstant unnskyldningen i live.Titulus er den typen vinbar hvor de som jobber deg kjenner deg igjen, husker hva du har drukket før og hva du liker. Etterhvert får man gjerne dermed tilbud om noen ganske spenstige saker, særlig om du er carte blanche-typen som meg. Så er du på besøk i jobben og har et par timer til rådighet er Titulus åpen fra mandag til lørdag 17-22, og gå ikke glipp av østerstorsdag – selv om en god muscadet passer bedre enn husvinen på bildet!

Kanskje dette innsidetipset er unødvendig?  Dette er definitivt stedet å gå når årets beaujoulais nouveau slippes…

Titulus Cave à vins, 167 A Chaussée de Wavre – 1050 Bruxelles

Titulus vinbar reise Brussel

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Utradisjonelt til påske – Linn Johnsen
  2. Our Top 25 Wines of 2016 - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*