Riesling – sweet Mosel cravings

Det er fascinerende hvordan vi alltid vil ha det vi ikke kan få. Riesling er intet unntak. Jeg blir ofte lei av maset om riesling når jeg er hjemme i Norge. Det er på en måte svaret på alt. Men to timer med bil fra Mosel-dalen er det likevel nesten umulig å få tak i riesling når du besøker en gjennomsnittlig restaurant i Brussel. Ergo er cravingen til tider desto større. For jeg liker selvsagt riesling. Som en ekte nordmann er jeg født med ski på beina og riesling-glass i hånda. Når jeg reiser hjem til Norge hender det derfor jeg oppsøker Vinmonopolets nettsider på forhånd for å se om det går an å finne noen godbiter. Fordi jeg fortjener det.

Marienburg fra Clemens Busch har akkurat så høyt syrenivå at du nesten ikke kan kjenne restsødmen. Fruktig, men vel så mye eksotisk frukt som lime og kanskje et lite hint av akasiehonning om du legger godviljen til. Jeg trenger egentlig ikke så mye mer enn riesling. Passer til forrett, passer til hovedrett og er en dessert i seg selv. Clemens Busch driver vinmakingen etter biodynamiske prinsipper i Moseldalen og kun et minimum av sulfitter er tilsatt.

Konklusjon

Kanskje ikke vinen jeg ville tatt med meg hvis jeg strandet på en øde øy og bare fikk ta med meg en ting, men definitivt helt bankers om du skal ha en crisp og konsetrert riesling. En tøffere etikett hadde sannsynligvis fått meg til å skifte mening. Dette tror jeg imidlertid kan være rett rundt hjørnet når jeg ser den tøffe hipsterstilen Clemens har satset på. Klarer du ikke å bli kvitt rieslingen umiddelbart holder den seg sannsynligvis enda bedre etter en lengre tur i kjelleren. Det fortjener den kanskje også med en prislapp på 299,90 på Vinmonopolet (bestillingsutvalget).

 

DSC05884

Leave a comment

Your email address will not be published.


*