London, baby!

Det ble en spontan tur til London med tog etter at flyplassen i Brussel ble stengt mist i påskeutfarten. Jeg huker av for nok en unnskyldning til å gå besøke gode vinbarer. Det er nemlig noe det alltid er mulig å få til uten de helt store forberedelsene – spesielt om man er en eller to. På de beste stedene kan det likevel være greit å booke om man har lyst. Min faste partner in crime fra Champagne & High Heels, Astrid er heldigvis like entusiastisk for ideen som jeg er. I løpet av kort tid hadde vi researchet nok til å nå en kritisk masse av vinbarer i London som sikret programmet for turen om det skulle vise seg at hver eneste butikk i byen hadde bestemt seg for å stenge i påskehelgen. Bekymringen skulle vise seg grunnløs tydet visa-kortutskriften i etterkant på.

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-6

 Sager + Wilde

Først ute var Sager + Wilde som vi også besøkte noen måneder etter åpning i 2014. Den gang traff vi både Sager og Wilde som både tok oss med på en blindsmaking av en Barbaresco fra 1970 – og en ellers herlig kveld på restauranten Mission (nå Sager + Wilde Restaurant) før vi avsluttet på vinbaren deres (fortsatt Sager + Wilde). Det var på tide å dra tilbake.

Filosofien hos Sager+Wilde er basically å ha et bra utvalg spennende vin på glass – og et fantastisk utvalg i kjelleren. Vinkartet byr på spennende modernister så vel som klassikere, den nye verden så vel som den gamle. Her finner du både Romanée Conti og Robinet og en solid dose amerikanere. Filosofien er enkel: Kvalitet trumfer alt. Biodynamisk eller økologisk produksjon er en bonus.

Et godt utvalg vin på glass skiftes ofte ut og du kan stole på at sommeliéren er både engasjert og ivrig etter å finne akkurat det glasset som passer for deg. Blir du sulten har de en rekke småretter og et killer surdeigsbrød som serveres med nypisket, saltet smør.

Vi fikk blant annet champagne fra Savart, pærecider fra den biodynamiske produsenten Eric Bordelet i Normandie,  aligotéen Love and Pif og en oransjevin fra Andreas Tscheppe i Østerrike.

Det er en fordel å bestille bord, og skulle du være mer sulten er Sager + Wilde Restaurant som ligger omtrent en kilometer unna et flott sted for en helaften.Skulle det være fullt og du ikke har bestilt bord kan du besøke Brawn som ligger rett rundt hjørnet.

Sager + Wilde Wine Bar, Hackney Road 193, E2 London

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-2

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-3

Bread + butter. We will not ask for more…

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-4

Finally some true love!

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-5

Brawn

Vi fikk anbefalt Brawn av Honey Spencer, i seg selv et kvalitetstegn.  Rett rundt hjørnet for Sager + Wilde finner du den, en liten perle av en bar og restaurant. Fullstendig casual, proppet med Hackney og Shoreditchfolk på en fredag. Som Where Chefs Eat skriver er Brawn «staffed by a mixture of pretty young things and arty bearded blokes» og serverer «cloudy reds and murky whites». Naturvinslisten virker uendelig lang og her kan du nyte en pét nat med litt bar snacks eller en rustikk middag på respatexbord i en atmosfære av vennlige, men kule folk og akkurat så mye oppmerksomhet du trenger som en litt krevende vinbarkunde. Fornuftige priser og umiddelbart et sted jeg skulle ønske var min nærmeste nabo hjemme.

Vi gikk for en toscansk oransjevin fra den fine produsenten – og en Colfóndo fra Casabelfi mens vi nibblet noen lettristede, salte mandler. Vi gikk derfra med håpet om å komme tilbake i aller nærmeste fremtid.

Brawn, 49 Columbia Rd, Bethnal Green E2 London

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-10

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-9

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-7

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-8

Noble Rot Restaurant and Wine Bar

Du har kanskje hørt om Noble Rot Magazine, det lille  funky vintidskriftet? Vel, bakmennene har startet en vinbar, sentralt lokalisert i London, og stedet er allerede i ferd med å bli en farsott blant restaurantkritikere så vel som ivrige vinfolk og andre som følger med på hvor man bør befinne seg i London for tiden. Stedet går for å ha en fantastisk vinliste som spenner over hele linja fra konvensjonelle produsenter til moderne og serverer gjerne noen lekkerbiskener av vin på glass. Alt til fornuftige priser.

Den innerste delen av lokalet minner mest om en fransk bistro, mens inngangspartiet har et hyggelig barområde og hoved-sommelieren skal være blant Londons beste. Her får du proper comfort food – fra deilig bøffel-mozarella med vårløk og pesto til blekksprut med røkt paprika. Vi startet med en deilig bone dry britisk musserende fra Hambledon og noen av de beste østersene jeg har fått på lenge. Smaken av sjø tar deg så langt fra London som du kan komme. Etter å ha forstått at vinlisten er så lang at vi neppe kommer gjennom det hele i løpet av kvelden bestemte vi oss for at dette var et sted det vil være verdt å komme tilbake til siden.

Husk forresten å ta med deg siste utgave av Noble Rot når du går.

Noble Rot Restaurant and Wine Bar, 51 Lamb’s Conduit St, W1

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-11

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-12

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-17

Vinvettregel nr.1 Dra aldri på tur uten erfarne vinbarfolk

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-13

Aquiring a taste for British bubbles…

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-14

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-16

To-do-listen som bare blir lengre

Et sikkert tegn på at det har vært en vellykket tur er for meg at listen for ting jeg har lyst til å få med meg der har blitt lengre i stedet for kortere i løpet av et besøk der. Det gode med å ikke ville reise hjem igjen er jo nettopp at du har mange grunner til å komme tilbake. Så også med London.Siden andre har vært så greie med meg å dele sine beste tips for vinbarer i London, deler jeg min to-do-liste for mitt neste opphold i London i uprioritert rekkefølge.

  • The Remedy, superbra vinbar anbefalt av Magnus på Territoriet.
  • PFranco, anbefalt av Honey Spencer og Caro Krey Jacobsen
  • The Wine Makers Club, anbefalt av naturvinsfolket
  • Brooksbys, anbefalt av Caro Krey Jacobsen
  • Terroirs, anbefalt av Honey Spencer
  • Antidote, anbefalt av Honey Spencer
  • 10 cases
  • Albion Counter for pent priset naturvin, anbefalt av Honey Spencer

London er alltid en god idé! Jeg gleder meg allerede til neste besøk.

Takk til alle som var så greie å gi oss gode innspill på London musts i ekspressfart.

London mars 2016 Astrid Linn Vinbar Vinbarer-15

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Oransjevin - hva er det egentlig? - Linn Johnsen
  2. Our Top 25 Wines of 2016 - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*