Paris: La Cave Paul Bert

Ingenting er som å ha gode venner i Paris. Adrien skriver den fine bloggen Food in Paris fokuserer mest på high end-restauranter. Etterhvert kjenner han meg så godt at han vet at jeg først og fremst liker avslappede steder, med god stemning og hyggelig service enten det er kaffe, spesialbutikker eller først og fremst vinbarer med eller uten spiseplikt. Aller helst med naturvin. Adrien vet ALT om Paris.

Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-4

Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-5

Vi tok en liten runde innom Fragments café, kanskje den hippeste kaffebaren i Paris for tiden sammen med Téléscope, og deretter den flotte (relativt) nye Maison Plisson som både er en vinbar, restaurant, vinbutikk og økologisk supermarked. Her finner du de deiligste grønnsaker, oster og bakevarer Paris har å by på i særdeles trivelige omgivelser. Det minner meg litt om en ny utgave av Daylesford Organic i London, bortsett fra at man får Jacky Blot på magnum i Paris.

Men vi skulle videre, og stedet for en lett lunsj en søndag ettermiddag i stekende sol var La Cave Paul Bert, lillesøsteren til Bistro Paul Bert som ligger rett ved siden av. Nærmest et lite hull i veggen med et par småbord utenfor en bardisk inne. Enkelt utstyrt med en knall rød påleggskutter på disken, et sikkert tegn på at det finnes charcuterie i umiddelbar nærhet.   Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-7

Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-11Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-8  Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-10

Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-2Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat ParisguideParis Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-3Paris er som alle andre byer. Det er ikke alltid lett å finne de gode stedene på en søndag. Helst skal det være avslappet, og helst vil man gjerne ha en litt senere lunsj enn hva mange Paris stringente restaurantører velger å gi deg. La Cave Paul Bert kjører et enkelt konsept. 7 dager i uka, kl 12-12. Sjansen er dermed stor for at du kan få god vin og en matbit om du er i nærheten. Selve lunsserveringen varer omtrent til 15, men frem til middag kan du fremdeles nyte charcuterie, ost og en liten dose foie gras om nøden skulle melde seg.  Her skjønner de hva du ber om enten det er oransjevin eller pét nat og utvalget spenner seg lengre enn de franske grenser.

Burrata to die for, en slags mousse med rogn og en morsom kyllingrett med soltørkede tomater og bringebær var det vi gikk for til et glass pét nat etterfulgt av en ekte labelvin. Det er til å bli glad for når man ser at det er lagt arbeid og gode råvarer ned i enkel mat som dette. Er du ikke fornøyd etter måltidet er det heller ingenting i veien for å kjøpe med seg en flaske fra den rikholdige kjelleren hjem.

Og slik går nå søndagene når man er i Paris. Jeg vil ikke ha det på noen annen måte.

La Cave Paul Bert

16 Rue Paul Bert,

75011 Paris

Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-12

Paris Juli Cave Paul Bert 2016 vinbar vinbarer vindu flasker vin naturel naturvin Jean Baptiste Senat Parisguide-13

Leave a comment

Your email address will not be published.


*