Kung Fu Girl – wild drops

Slapp av. Du trenger ikke være jente for å like denne rieslingen fra Walla Walla i Washington State. Noen ganger vil man ha litt mer funky saker enn klassikerne fra Tyskland. Washington State er en spennende region om man vil bevege seg litt bort fra det tradde, i alle fall etter etikettene til Charles Smith å dømme.

Bare 10 år etter at han returnerte fra sitt virke som manager for rockeband i USA, ble Charles Smith for første gang blitt kåret til «årets wine maker»USA Flere titler skulle komme. Smith er mannen bak blant annet Kung Fu Girl, og heldigvis finnes akkurat den i basisutvalget til Vinmonopolet til en fornuftig pris.

Kung Fu Girl Riesling amerikansk vin vinblogg (4 of 4)

Lys gulgrønn og klar på farge er det lite som skulle tilsi noe annet enn en kjølig, slank og elegant riesling, men Kung Fu Girl er definitivt mer. Pink lady, moden grapefrukt og et hint av rose gir en behagelig duft uten antydning til å være kjedelig. Du vil ikke kalle vinen din Kung Fu Girl, gi den en etikett som rocker for deretter å la dråpene fremstå som anonyme.  Denne rieslingen har nok syre til å balansere den lette restsødmen og fruktigheten. Mens eplet og sitrus dominerer på smak kjennes vinen fortsatt relativt fyldig til riesling å være, og finishen er akkurat så passe lang og fruktig som den bør være for en hardslående dame.

Kung Fu Girl Riesling amerikansk vin vinblogg (1 of 4)Konklusjon

Til snaue 150 kroner representerer Kung Fu Girl en topp riesling for pengene. Med deg på kjøpet får du en ice breaker ved bordet om du skulle være redd for at gjestene ikke har noe å snakke om mens du gjør de siste forberedelsene i kjøkkenet. Utmerket til take away asiatisk mat om du skal tro produsenten (og det gjør jeg så gjerne i dette tilfellet), men også utmerket som en aperitif. Kung Fu Girl er en vin som ikke nødvendigvis trenger selskap av verken vin eller snacks. Personlig syntes jeg den var utmerket til julekulene fra Lakrids.

De fleste som kjenner Charles Smith kjenner han nok best fra Kung Fu Girl. Funky vin. Funky fyr. Med denne QPRen er han for god til å la det bli med Kung Fu Girl.

Det blir en stund till neste riesling. Men jeg lover funky bobler før nyttår.

Kung Fu Girl Riesling amerikansk vin vinblogg (3 of 4)

2 Comments

  1. Min favoritthverdagsvin <3

1 Trackback / Pingback

  1. Julies matblogg | Blogganbefaling: Linn Johnsen – Vinstudinen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*