Hver dag er en Territoriet-dag

Jeg ser det på den måten at det er tre typer vinbarer. De intellektuelle. Der du møter venner, tar et godt glass vin  og løser både i- og u-landsproblemer litt avhengig av humøret ditt. Så har du de classy typene med striglet interiør, profesjonell atmosfære; steder du kan bringe kollegaer og bekjente når du ikke ønsker å være for formell. Så har du hard core utganvene. De vinbarene som drives av lidenskapelige vinentusiaster med kunnskap og edge. De som tar vinbarkonseptet seriøst og og har et utvalg som går litt forbi forventningene og tar deg forbi fordommene dine enten de retter seg mot distrikt eller produksjonsmåte. Det skal ikke gjøre vondt å smake god vin, men det skal gjøre litt vondt å overkomme sin egen motvilje mot å forsøke noe nytt.  Kjenner du deg igjen?

IMG_2436 Territoriet er i den siste klassen. Det er den typen sted hvor jeg tenker at jeg ikke trenger noe mer. This is it. Stedet hvor jeg kan komme igjen og igjen og alltid forsøke noe nytt. Stedet som får min rioja-junkie av en far til å prøve seg på en ny Priorat, mens jeg kan nyte en assyrtiko eller et glass bobler bare fordi jeg trenger det (fortjener det til og med?).  En plate med ost og charcuterie. Fennikelpølse. Ristede mandler. Fransk ost. Jeg blir mør av mindre. Det er nesten så jeg krøller bena under meg i den fløyelstrukkede sofaen og begynner å male som en katt.

Jeg har vært på en del etterhvert. Jeg finner ofte at det aller hyggeligste når man reiser alene er å finne byens beste vinbar. Å nippe til et glass, noe småmat og snakke med hyggelige folk er ofte mer behagelig enn å oppsøke en restaurant alene. Det virker som det er på vinbaren de beste folkene er. Enda bedre enn å henge rundt alene er det selvsagt å dra med seg et par venner, og på Territoriet har jeg dratt med meg stort sett det jeg har av venner og bekjente fra Norge og utlandet. Selv foreldrene mine har altså blitt overbevist om stedets fortreffelighet i møte med den personlige servicen med drikke som var overraskende, men likevel i tråd med deres smak. Med som uten alkohol.

Men hysj. Ikke fortell noen om dette krypinnet nederst på Løkka. Jeg vet ikke om jeg vil dele det med flere. Kanskje det ikke er plass til meg når jeg flytter hjem…IMG_4807

Når? Jeg synes det er hyggelig å gå rett etter jobb eller tidlig ettermiddag på lørdager eller søndager når det ikke er så fullt.

Hva? Spør om en anbefaling eller studer vinkartet med mer enn 200 viner på glass, takket være Coravin.

Value for money? Jeg tror det skal godt gjøres å finne en bedre pris på Bollinger servert ute.

Territoriet, Markveien 58, Oslo

Leave a comment

Your email address will not be published.


*