Hanami – vårfølelse i desember

Da jeg kom over den fine flasken med voksforsegling og etiketten med diskré kirsebærblomster på klarte jeg ikke å motstå selv om det var midt i november. Kuldegradene har ikke inntatt Brussel enda, så det er for så vidt ingen grunn til å hente frem usannsynlig tunge rødviner helt enda. Hvorfor ikke heller tenke på at kirsebærblomstringen faktisk er nærmere nå enn for et par uker siden og forsøke en cabernet franc fra Saumur?

Hanami rødvin vin Loire Saumur 2013 fransk (4 of 6)Mens den fine druen cabernet franc ofte forsvinner litt i glansen fra cabernet sauvignon i østre deler av Bordeaux, får den skinne alene i Saumur i Loiredalen. Er det fordi mer naturlige viner er mer og mer utbredt her og nettopp fordi man liker transparansen, fruktigheten og det florale innslaget?

Hanami minner akkurat om en lys vårdag. Klar i fargen, med duft av av fioler og en deilig smal kropp med smak av bitre mandler og kirsebær. De myke tanninene og et greit syrenivå gjør at jeg tenker at den kanskje blir enda mykere med noen år i kjelleren. Men så deilig akkurat nå!

Hanami rødvin vin Loire Saumur 2013 fransk (2 of 6)

Voksforsegling! Den følelsen…

Domaine Bobinet drives av Sébastien Bobinet og Emeline Calvez som selv sier at de ikke har noen tilsetninger i vinen og driver med produksjon på naturvinsmetoden. Ikke bare det, men de produserer sunne viner. Og akkurat da jeg trodde det ikke kunne bli bedre!

Vinmonopolet har noen av vinene til Domaine Bobinet i sitt bestillingsutvalg, inkludert 2014-versjonen av Hanami. Det er aldri for tidlig å vente på kirsebærblomstringen…

Hanami rødvin vin Loire Saumur 2013 fransk (1 of 6)

1 Trackback / Pingback

  1. Favoritter fra Loire... - Linn Johnsen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*