Et glass på Le Petit Canon

Alle nabolag skulle ha sin egen vinbar. Også i Norge. Kanskje hadde vi gått mer ut da. For ett glass i stedet for 10. Rett etter jobb. På en søndags ettermiddag etter skituren. For de lørdagene man ikke har energi til å danse på bordet, men fortsatt har lyst å tråkke over dørstokken og nyte litt snacks og et glass med noe nytt sammen med gode venner. Alle nabolag skulle ha sin Le Petit Canon.

Le Petit Canon (1 of 9)

Fortsatt har jeg ikke helt forstått det franske uttrykket ettersom jeg har fått diverse forklaringer fra fransktalende. Jeg har konkludert med at jeg tror det rett å slett betyr å ta seg et glass. Det er akkurat det vi gjorde, Ingvild og jeg, etter en lat lørdag i Brussel sentrum og på vei hjem. Den koselige lille vinbaren hadde akkurat tent på te-lysene på bordet og vi fikk hele stedet for oss selv.

Le Petit Canon (3 of 9)

Idyllen varte selvsagt ikke lenge. Etter at Ingvild hadde fått sitt glass med Tete fra Loire (cuveen til våre venner på Titulus) og jeg min hearty Les Terrasses Rouge fra Rousillon var vinbaren allerede fulgt opp med folk fra nabolaget og så rart som det kan høres ut føltes det helt rett å høre kjenninger fra 90-tallet over høytaleranlegget. En behagelig avslutning på lørdags ettermiddagen på et sted som passer like godt for venninnetreff, kollegaer eller en tur med lillebror(som selvsagt er fascinert av de søte kvinnelige ansatte).

Le Petit Canon (2 of 9)

Jeg liker Le Petit Canon fordi den ligger rett rundt hjørnet for der jeg bor. Fordi de har god vin som akkurat holder seg innenfor naturvinsjangeren, uten å være religiøs. Fordi de serverer deilige småretter. Fordi det alltid er plass til venninnene mine og meg der.

Le Petit Canon (5 of 9)

Ingvild puster ut under bildet av eierens afganske mynde

Og fordi stedet føles litt som hjemme med familiebilder på veggene, fiskeputer i sofaen og en toalettopplevelse utenom det vanlige. Jeg liker det fordi de har gode åpningstider – og jeg liker å gå dit når jeg er for lat til å gå til min absolutt favoritt Titulus. Da er det flaks at de få mye av leveringen sin nettopp fra Titulus. Så vet jeg det er bra det de serverer. Det går også an å like Le Petit Canon fordi de serverer en helt respektabel husvin for 2 euro glasset.

Le Petit Canon (7 of 9)

Jeg ønsker meg en Le Petit Canon på Rodeløkka når jeg flytter hjem! Perla ved Sofienbergparken er helt klart en god start om de utvider utvalget på flaske litt!

Le Petit Canon (6 of 9)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*