Episk ettermiddag på Den Vandrette

Det siste året har København seilt opp som en favoritt. Byen som alltid er full av liv, latter og hygge! Danskene må være Europas hyggeligste folkeslag. I det du lander og møter en danske på flyplassen er de hjelpsomme, morsomme og det føles ofte som du har kjent dem hele livet. Etter en deilig iste på Matcha Bar og en pitstop i Nyhavn, tok Astrid og jeg turen videre til vinbaren Den Vandrette rett på andre siden av kanalen foran Nyhavn, i skinnende ettermiddagssol, men med en lun atmosfære sammenlignet med yrende Nyhavn.

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-6

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-4

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-5Vi skulle møte flotte Honey Spencer  litt senere samme sted. Hun hadde foreslått å møtes der som en slags første date. Ikke for å ta et glass vin, men for «å dele noen flasker» som hun så edruelig kalte det.  Helt perfekt fordi vi allerede hadde hatt Den Vandrette i sikte da vi dro til København.Vi lot oss ikke be to ganger, ankom litt før henne. Akkurat så tidlig at vi fikk bestilt oss et glass pét nat og noen smørrebrød før hun og mannen ankom. Livet i København. Sol, sommer, vin i glasset og nydelig utsikt mot broen som aldri ser ut til å bli ferdig – og vakre Noma.

Menyen på Den Vandrette er enkelt. Noen smørrebrød, oliven, charcuterie og ost. Deilig naturvin på glass eller flaske.  Det morsomme vinkartet som du finner her sier tydelig at du kan be om det som ikke allerede er listet på glass, så vil de ofte åpne noe morsomt for deg. Her finner du viner av det mer klassiske slaget smaksmessig til funky viner som får ganen til å vibrere i ren lykke hos noen av oss.

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-7

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-8

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-9

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-10

Etter å ha bedt om lov til å gå inn for å ta noen bilder kom kokk Jakob inn for å ta en prat med meg. I følge han var det «Deilig når en nordmann kom innom for å bestille et glass pét nat» – og tydeligvis ikke helt vanlig. Ryktene om at vi hadde bestilt det må ha spredt seg raskt, fordi det var slett ikke Jakob som hadde tatt bestillingen vår. Her snakker vi altså personlig service og personale som legger merke til deg. Etter en lengre prat om naturvin kom jeg på at Astrid tålmodig satt og ventet (eventuelt utålmodig), og at Honey muligens også hadde ankommet. Ut på den flotte terrassen igjen bar det – og der hadde både Honey og mannen dukket opp og flere skulle komme til. Det jeg ikke visste var at Honey faktisk jobber på Den Vandrette.

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-11

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-13

Charles Dufour, #4 Vinorama

Det hele skulle utvikle seg til en venners vennersfest av de sjeldne, og at vi klarte å rekke flyet vårt samme kveld må utelukkende bety at vi har en enormt sterk selvdisiplin. Å samle så mange livsglade, Københavnelskende, naturvinsdrikkende mennesker på et sted er mer en hygge. Det er livet!

Til nå har jeg stort sett vært på Ved Stranden ikke langt unna Kongens Nytorg når jeg har besøkt København. Også her er utvalget av naturvin godt, menneskene deilige og de har lekre lokaler innendørs og en deilig uteplass ved kanalen. Min favorittblogger og konsulent for Danmarksopphold Anders Husa gir et levende godt inntrykk av Ved Stranden her. Den Vandrette er imidlertid et nytt tilskudd på Københavnlisten min, og den holder også åpent på søndager selv om ubekreftede rykter sier at også Ved Stranden muligens vil holde søndagsåpent fremover.

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-23

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-18

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-24Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-26

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-22

TN, Partida Creus. Trosseau de Messagelin, Thiebaud. La Dilettante, Breton. #4 Vinorama, Dufour. French Wine is not dead, La Sorga. Cuvée du Bu, La Sorga. Orange Tardana & Macabeo, Cueva.

Den Vandrette holder åpent fra onsdag til søndag. Med mindre solen skinner. Da er det åpent også mandag og tirsdag. Sjekk Facebook for å være på den sikre siden.

Adressen

Den Vandrette,

Havnegade 53A

1058 København

Den Vandrette eies av Rosforth & Rosforth som er en av Danmarks fremste naturvinsimportører. De samme folkene har denne sommeren også en pop-uprestaurant som heter Under Broen, og den skal definitivt besøkes når jeg er tilbake i deilige København i juni.

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-29

Den Vandrette Vinbar København Naturvin Nyhavn_-28

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Oransjevin - hva er det egentlig? - Linn Johnsen
  2. Our Top 25 Wines of 2016 - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*