En Veranda i Antwerpen

Jeg har brukt for lite tid i Antwerpen. Men etter å ha besøkt Veranda er jeg nesten overbevist om at det er et sted verdt å flytte dit for alene.

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbarVeranda Antwerpen mars 2016 vinbar vin vinblogg    Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-6 Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-7

Det er kanskje litt urettferdig å skrive om vinbaren hos Veranda. Kjøkkenet er nok mer berømt, men det er altså vinbaren jeg konsentrerer meg om. Du finner Veranda nokså bortgjemt i et område som ligner nokså mye på Kødbyen i København, nyåpnet i nytt lokale. Trolig er det en av de mest spennende vinbarene i Europa for tiden. Når du først finner døren er det som møter deg et lokale med et nokså nordisk uttrykk med betong, tre og enkle linjer. Grønne planter og naturvin. Hyggelige folk og pene priser. Det er lykke før jeg i det hele tatt får satt meg ned.

Vanessa Massé fra Montpellier i Frankrike er stedets showdame. Noen kaller det også head sommelier. Samme hva. Jeg har ikke møtt et slikt fyrverkier siden jeg var på In de Wulf i fjor. Så mye passion. Så mye kunnskap. Vanessa tar seg tid også til vinbarkundene, selv om det er i restauranten hun bruker det meste av sin tid. Det er slettes ikke hver uke man kommer over en person som Vanessa. Hun er en som får meg til å føle at jeg ikke trenger noen andre steder. Jeg blir bare her.

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-3

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-4

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-5

Det er det lav og usvovlet vin som gjelder på Veranda. Naturvin om du vil. Kjelleren er full av det som allerede er i ferd med å bli legender på naturvinskartet. Sauvignon blanc, gamay, poulsard – en viss Jura og Loiredominans – Veranda kjører full naturvinstil – fra fjøs til glassklare, superjuicy viner det er vanskelig å takke nei til et glass til av. Listen på glass er lang og skiftes ofte. Listen på flaske er enda lengre og i tillegg hyggelig priset. Her finner du hipsterviner fra kultprodusenter, og det er ingen stor overraskelse når det viser seg at Vanessa også har jobbet på Manfreds i København.

I vinbaren kan du få lekre småretter med belgiske råvarer, helt i toppklasse hva gjelder barmat. Vi hadde noen av de beste blåskjellene jeg har fått i Antwerpen og deilige champignon med persille, hvitløk og olje. Og så hadde vi det samme en gang til før vi avsluttet med et ostefat. God vin krever ikke så mye mer enn litt småmat laget av lokale råvarer i sesong.

Verandas vinbar er i seg selv mer enn god nok grunn til å besøke Antwerpen. Jeg vil si det nesten er god nok grunn til å flytte dit. Takk til fine venner for å ta meg med. Jeg kommer igjen så fort som mulig. Det er ingen tvil om at jeg også skal besøke restauranten…

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-11

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-10

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-12

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-8

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-13One for the road (pét nat – Festejar)

Veranda Antwerpen mars 2016 vinbar-14

3 Comments

  1. Etter å lest dette, var jeg nødt til å spille Jacques Brel og åpne en cremant fra Alsace. Livet er herlig.

  2. Jaques Brel – passer jo til alt! Og det gjør jo egentlig en crémant også?

  3. Helt enig med deg. Cremant og Brel er en perfekt dag og en perfekt kombinasjon. 🙂

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Et møte med Houillon-Overnoy - Linn Johnsen
  2. Our Top 25 Wines of 2016 - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*