En perfekt jul krever Perfekte viner!

Trenger du godt lesestoff i julen er kanskje den mest spennende trilogien jeg kan komme på Ingvild Tennfjords bøker om vin. Skål!, Bobler! og Perfekte Viner! bør være mer enn nok til å dekke et hvert spenningsbehov i julen, og bøkene er like fine til juleforberedelsene som de er til julegaver.

Ingen norske vinskribenter er vel så bredt omtalt som Ingvild Tennfjord for tiden, og den kuleste dama i byen har i løpet av kort tid rukket og gi ut tre gode bøker om vin og blitt den mestselgende vinforfatteren i Norge. Jeg antar at vinforfatter er en offisiell kategori.

Bøkene er deilig lettleste, kan fint leses hver for seg eller som en trilogi. Jeg har gått for den siste varianten og har hatt stor glede av å lese Ingvilds smakeskole i den første boken og lære mer om bobler fra hele verden i den andre. I den siste boken avanseres det og Ingvild hjelper deg å velge de perfekte vinene til diverse anledninger – inkludert julen.

Felles for bøkene er at de har gode tips til hvordan du kan finne gode kjøp på Vinmonopolet og egner seg perfekt som inspirasjon til  å tenke litt ut av boksen når det gjelder ditt neste vininnkjøp. Tennfjord skriver både personlig og morsomt og avmystifiserer de fleste myter om vin. Det er verken kjedelig eller vanskelig å lære mer!

Ingvil Tennfjords trilogi (5 of 5)Skål! Få nese for vin uten å få nesa i sky fokuserer spesielt på hvordan man kan smake vin på en bedre måte og det mest grunnleggende om druer og geografi.  Boken gir i tillegg gode tips til hvordan man enkelt kan lære seg mer om vin deg som for eksempel ønsker å starte en vinklubb. Den perfekte gave til din beste venninne eller lillebror som trenger å oppgraderes litt fra dårlige studievaner. Og så må du selvsagt ha en selv!

Bobler! Smaken av fest tar for seg musserende vin fra hele verden (og har fonter i gull, what’s not to love??), og bekymre deg ikke Champagne er behørig omtalt mens du bare får akkurat det du trenger om prosecco. Du vet det kommer til å bli bra lesning når du starter med Lily Bollingers berømte sitat «I drink it when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it i I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise I never touch it – unless I’m thirsty». Her er det både noe for den prisbevisste og den kvalitetsbevisste og ingen anledning er late tip tilfeldighetene. Dette er den perfekte vertinnegave! Og din perfekte sprudleguide!

Ingvil Tennfjords trilogi (6 of 1)Perfekte viner! Norges beste vinkjøp er Tennfjords nyeste bok og her går hun dypere til verks med nesetrim for viderekomne – og ikke minst de livets viktigste anledninger. En ting er bryllup og konfirmasjon, men høydepunktet er sannsynlig å velge vin for tredje date. Tennfjord fikk meg til å innse hvorfor jeg fremdeles er enslig (som mormor ville kalt det) – hjemmebakt brød blir for intimt! Kom deg til fjerde date, som basically er ekteskap – kjøp Perfekte viner! nå! Om du skulle være der allerede: Noen av de viktigste vinregionene blir beskrevet og du får en utmerket guide til de perfekte viner gjennom hele året! Stresset før jul? Her har du din beste venn i desember.

Mer og Tennfjords bøker og hvor du kan kjøpe dem finner du her.

Ingvil Tennfjords trilogi (4 of 5)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*