En liten brunbjørn fra Rhône

Matthieu Barret har gått til innkjøp av noen ekstra syrahdruer som han leker seg med under Côtes du Rhône-etikett og  eget navn, mens Cornas-vinene hans selges under Domaine du Coulet. Negosiant-versjonen er ikke mindre seriøs til tross for den søte bamseinnpakningen. Jeg er blant dem som lar meg oppfordre heller enn avskremmes av etiketter som ikke er helt innafor boksen. Akkurat passe tacky, akkurat passe enkel og søt til å representere en vinmaker som helst styrer vinmakingen etter stjerner og planeter, tenkte jeg første gang jeg tok en sup av denne superjuicen.

Det nærliggende ville være å tro at Petit Ours Brun (liten brun bjørn) er en kraftbasse, men denne snertne saken lener seg mer over mot fransk eleganse. Navnet er etter sigende et kallenavn vinmaker Barret har fått fra sin gode venn Stéphane Tissot, og derfra ble veien kort til negosiantvinen.

Petit Ours Brun 2015

100 %  biodynamiske druer fra deklassifiserte Visan-marker spontangjæres og tilsettes kun en nærmest mikroskopisk mengde svovel ved tapping. Resultatet er en juicy dyprød vin med smak av høst. Lubne blåbær får følge av robust krydder, og avslutningen er akkurat så tanninrik at det strammer opp det delikate fruktpreget en smule. Dette er så godt at om jeg må gå i hi denne vinteren skal jeg klare meg med denne lille brunbjørnen alene.

Brunbjørnen passer best til…

Denne vinen passer godt til enhver kveld hvor temperaturen er på nedadgående kurve, som gave eller om du skulle være så heldig å ha et stykke vilt tilgjengelig fra årets høstjakt. 209,90 kroner er slettes ikke galt for ekte håndverk i denne enden av kvalitetsskalaen. Magnumversjonen må du ut med 449,90 kroner for, og i skrivende stund er vinen tilgjengelig på 25 Vinmonopol i tillegg til bestillingsutvalget.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*