De beste vinbarene i Paris

Hva jeg ønsker meg til jul?  Paris er alltid en god ide som Audrey Hepburn så fint sa det. Det viktigste er imidlertid ikke hvordan man kommer seg dit, men hva man gjør når man kommer dit. Gir du en Paris-tur i gave kan det være greit å ha litt innhold å fylle turen med. Sist jeg var i Paris gikk det en del tid med på å utforske en lengre liste vinbarer. Gode vinbarer er rimelige, serverer nesten alltid mat og har en hyggelig og uformell stemning – Paris på sitt beste!

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-6-2015

Det går en del i foie gras når @champagneandhighheels er på tur med @andershusa

Heldigvis er både Astrid og Anders tålmodige, vininteresserte og sporty og deltok med stor interesse i både planlegging og gjennomføring. De fleste av disse vinbarene serverer vin i naturvinsjangeren. Fra hipsterjuice til det som ligner mer klassiske, men rene typer. Hovedvekt på moderne fransk vin og du vil stort sett alltid finne interessante typer fra Jura, Loire og mer odde steder i Sør-Frankrike.

andershusa-linnkvitter-beaujolais-nouveau-paris-1-2015Verjus

I et lite smug finner du den fine restauranten Verjus med den koselige vinbaren i kjelleren. Noen ganger finner du også eierens dalmatiner sovende ved inngangen til vinbaren. Lite og intimt med interiør som oser av vinterkos med et rikt utvalg av vin på glass. Restauranten i første etasje har særdeles gode priser på sin fem-retter og jeg tviler på at jeg reiser til Paris igjen uten å besøke Verjus. Internasjonalt klientell.

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-1-2015

One happy camper for a night cap post Verjus

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-14-2015Clamato

Clamato ligger rett rundt hjørnet for michelin-restauranten Septime. En nokså chic vinbar med godt utvalg på glass og særdeles godt skolerte ansatte. Thomas som vi traff hadde nettopp kommet tilbake fra et opphold på min favorittvinbar i Brussel – Titulus. Han serverte en helt perfekt ceviche som var helt perfekt til vår start på lørdagens vinbarmaraton. Spiseplikt.

Happy campers foretrekker Brutal!

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-19-2015paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-20-2015La cave du Septime

Selve vinbaren til Septime er en liten og særdeles intim plass hvor du sitter der du får plass enten det er ved baren eller på en vinkasse på gulvet. Rustikke retter, avantgarde vin. I og med at vi hadde en mann med i følget ble det selvfølgelig en Sorgasme på to av oss. Brutal på den siste. La cave du Septime deler vinkjeller med Clamato og restauranten Septime. Kos sted!

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-23-2015

Jeg bare tar litt av den lettrøkte andouilletten din, jeg, Nicolas…

La Buvette

La Buvette er kanskje den største snakkisen i Paris fremdeles. Marmor, tre, gammelt og nytt sammen. Hva mer kan man ønske? Når man dumper borti eieren av Telescope (Nicolas Clerc) som kjenner deg igjen fra besøk på kaffebaren tidligere på dagen og Oliver Strand (tidligere matskribent for New York Times) og de tilbyr deg å smake på andouilletten sin mens du henger i baren og venter på følget ditt – sier det mye om stemningen på La Buvette. Spiseplikt. Alle går hit!

andershusa-linnkvitter-beaujolais-nouveau-paris-4-2015paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-2-2015Le Garde Robe

Le Garde Robe. Sentrumsnært. Så deilig. Så fransk. Foie gras, andouilette, charcuterie. Fromage. Jeg trenger ikke mer. Vel, strengt tatt kan jeg vel klare meg uten andouilette. En servitør som ser ut til å komme rett ut fra filmen Le Chocolat. En av de stedene i Paris jeg kommer tilbake til.

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-5-2015

Anders og Astrid studerer årets Séléné på Le Garde Robe

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-9-2015

andershusa-linnkvitter-beaujolais-nouveau-paris-6-2015

Min absolutt favoritt Beaujolais Nouveau i 2015

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-8-2015Le Rubis

Le Rubis – stedet som er like lidenskapelig opptatt av beaujolais nouveau som jeg er. Som umiddelbart inviterte oss tilbake allerede neste uke som vi skulle være parisiere. Her er det plass nok til alle  og du kan få juice som ingen andre steder i Paris. I love it. Om ditt reisefølge er mer interessert i cocktails ligger famøse Experimental Cocktail Club litt lengre bort i samme gate. Kontraster er livets krydder!

paris-winebars-andershusa-champagne-high-heels-10-2015Freddy’s Winebar

Befinner du deg i St. Germain er det fint å ta en tur innom Freddy’s. Den har greie åpningstider selv om det er begrenset med mat utenom lunsj- og middagstid. Som seg hør og bør i St. Germain er stedet kanskje noe mer formelt enn mine vanlige favorittbarer, men likevel trivelig.

andershusa-linnkvitter-beaujolais-nouveau-paris-7-2015Jeg tror mange vil være enig med meg i at dette er noen av Paris beste vinbarer, men tips meg gjerne om du har flere på lager. Jeg skal allerede tilbake i midten av januar.

Clown bar

Kanskje mer restaurant enn de andre. Clown er en merkelig kombinasjon av rustikk og moderne mat. Høy hipsterstil i glasset, høy musikk, høy stemning selv en søndag kveld. Du blir raskt kjent med servitørene og min parisiske venn kritiserte meg ved kveldens slutt for ikke å ha klemt vår hyggelige servitør. Norske intimsoner er større enn de parisiske åpenbart! I wanna go back!

Takk til  Anders Husa og Astrid for gode bilder – og enda bedre selskap. Takk til mamma og pappa som sponset turen!

andershusa-linnkvitter-beaujolais-nouveau-paris-11-2015

Edit 24 juni 2016: Etter flere turer tilbake til Paris har listen for gode vinbarer bare blitt bedre. Bar Etna i St. Germain er en høyst moderne vinbar med interiør som er like hipt som klientellet. Naturvin. Utover kvelden blir det imidlertid nattklubbtakter. L’avant Comtoir i St. Germain er en særdeles enkel naturvinsbar og en institusjon i Paris. Et enormt utvalg på glass ettersom gjennomstrømningen er så god at de nærmest åpner hva som helst. Sjekk menyen som henger ned fra taket for noe å bite i. Jeg stakk innom alene og fikk prøve en rekke forskjellige ting i tillegg til glasset med pét nat på gamay som var det jeg egentlig bestilte. Uformelt og deilig sted.

Naturvinsbaren La Cave á Michel står enda uprøvd mens Le Verre Volé er verdt et gjenbesøk i juli.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Julies matblogg | Blogganbefaling: Linn Johnsen – Vinstudinen
  2. Burgund på budsjett – Linn Johnsen
  3. Et sjålet glass i Paris - Linn Johnsen
  4. Our Top 25 Wines of 2016 - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*