Boom Boom!

Snakk om å skrike seg til oppmerksomhet. Mannen bak Kung Fu Girl, Charles Smith har mer på lager enn sin berømte riesling, og den var såpass bra at jeg ikke brukte lang tid på å returnere til den amerikanske produsenten som holder til i Washington State, USA. For meg er vinteren nesten synonymt med en god syrah og jeg var ikke vond å be da en venninne ville teste Boom Boom! rett før nyttår.

Boom Boom! Syrah 2012 fra Columbia Valley i Washington State i USA har tatt inspirasjon fra Nord-Rhône og bruker en liten mengde viognier i sin syrah. Det gir en liten ekstra dose floralitet og en litt fyldigere munnfølelse.

Boom Boom! Charles Smith Washington State syrah viognier (4 of 9)Dyp lilla, og ganske fyldig er vinen perfekt foran peisen i vintermånedene. Drevet av mørke modne bær bjørnebær, men også svarte moreller, bitre mandler og muskatnøtt mer enn den obligatoriske syrahpeppern. Selv om produsenten selv sammenligner forholdene på vinparsellene med gode åssider og relativt god høyde med europeiske forhold, synes jeg dette mer enn noe smaker av god amerikansk vin. Varmen er til å ta å føle på, tanninene er myke og finishen er nesten litt kort til syrah og være. Noen søte krydder kan man nok også finne. Tanninene er myke og finishen er kort, men fruktig.

Jeg ser ikke helt for meg at denne syrahen utvikler seg noe særlig mer over tid, til det mangler den både syre og tanniner, men som Charles Smith sier: – It’s just wine – drink it!

Boom Boom! Charles Smith Washington State syrah viognier (1 of 9)

Boom Boom! Charles Smith Washington State syrah viognier (5 of 9)

Boom Boom! oppfattes kanskje som mer lettdrikkelig enn en smakseksplosjon, men mange vil nok like denne for mer enn etiketten. For 230 kroner for flasken vil nok andre hevde det finnes mer value for money-syraher på polet. Om du skulle være i nærheten av Systembolaget slår svenskene til med 135 SEK per flasken, og det må være et av årets kupp.

Den aller beste pairingen til denne vinen, må nok være dette antrekket:

Boom Boom! Charles Smith Washington State syrah viognier (9 of 9)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*