Fett, salt, vått og rart

Det var Julie som dro med med dit første kveld i vinterferien min. Hyggelig stemning, fine folk og et snitt øl, men det tok noen dager før jeg egentlig oppdaget hva som er konseptet bak Bar Lardo, selv om lardoen umiddelbart burde tatt meg til italiensk spekemat.

Bar Lardo Mars 2016 (2 of 1)Dermed bar det tilbake for å se om en nokså hipstrete vinbar kunne by på naturvin som byr på noe mer enn sitt litt frynsete (eller fjøsbefengte) rykte. Jeg visste umiddelbart da jeg gikk i baren at dette var noe for meg. Min favoritt El Pino Rojo fra den fine produsenten Barranco Oscuro ved Granada i Spania stod oppstilt på hyllen sammen med flere pét nats og andre godsaker. Om utvalget på glass er noe mer begrenset enn på min absolutte favoritt-vinbar i Oslo (eller kanskje Europa), Territoriet, er det spennende og pent priset. Bar Lardo er det perfekte stedet å stikke innom etter jobb. Enkelt og rustikt, med noen få respatexbord ved inngangen og en hyggelig og intim krok forbi baren og inners inne i lokalet. Ta med deg noen gode venner eller kolleger for å dele en flaske vin eller en pét nat.

Bar Lardo Mars 2016 (4 of 10)Fett, salt, vått og rart

Bar Lardo presenterer seg selv minimalistisk. Her får du «fett, salt, vått og rart». Og nettopp det er det du får. Som Lardo tyder på – her får du faktisk kjøpt ren lardo fra IO Mat – eller Indre Oslo Matforedling om du vil som speker pølser, foredler muskler og når purkene fra Hedmark er fete nok salter og modner ryggspekket til lardo – noe av dette havner nettopp på Bar Lardo. Ultimat snacks i løvtynne skiver til å dele sammen med en god flaske vin. Denne noe dekadente småretten kan jo skremme folk som ikke er på høyfettsdietten, men oliven og deilig fast ost fra Italia fins også på menyen. Akkurat det du trenger på vei hjem fra jobb eller i senere kveldstimer.

På vinfronten er det naturvin og biodynamiske prodsenter som dominerer og du får hele spekteret fra hipsterjuice og skikkelig funky typer til det som konvergerer mot mer tradisjonelle typer vin.

Et absolutt pluss er utvalget av pét nat Bar Lardo byr på på. Det tviler jeg på det er andre i Oslo som kan matche. Deilig ,naturlig sprudlende viner, laget på eldgamle metoder (methode ancestrale). Basically er det musserende vin  med annengangs lagring på bunnfall i flasken. Pét nat er gjerne ikke så fast i fizzen som annen musserende og produseres ofte i Frankrike. Loire, Beaujolais og Jura har mange spennende typer på enkeltdruer eller blandinger. Du finner også etterhvert pét nat fra andre deler av verden. Pét nat er uformelt og relativt rimelig priset, men i Norge ikke alltid like lett å komme over. Det er noe med flaskene, etikettene  – og navnet –  som umiddelbart gjør meg i godt humør.

Lurer du på hvor Bar Lardo er? 

Adressen er Møllergata 38 A, 0172, Oslo og de har åpent fra tirsdag til lørdag. 

Bar Lardo Mars 2016 (3 of 10)Bar Lardo Mars 2016 (7 of 10)Bar Lardo Mars 2016 (6 of 10)Bar Lardo Mars 2016 (9 of 10)

Bar Lardo Mars 2016 (8 of 10)

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Summer-Open Restaurants in Oslo - andershusa
  2. Restaurants in Oslo Open All Summer - andershusa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*