A touch of Classe

Heldigvis kan jeg fortsatt dele Før det er for sent å dele de kraftigere rødvinene. Når jeg er ferdig med å krabbe opp i sofaen og under ullteppet med en guilty pleasure, er det heldigvis klart for grillsesongen.  Å kalle den kraftig er kanskje relativt, men dette er defintivt en både elegant og fyldig rødvin som passer like godt å drikke alene som til en god kjøttrett. En god, grillet entrecôte for eksempel. Den kraftige smaken er en fin kontrast til den feminine flasken med etiketten som kun sier «Classe. A touche of Classe – in a glass».

A touch of Classe in a glass-4

Når det er vanskelig å bestemme seg. Funky Pineau d’Aunis eller A touche of Classe in a glass…

A touch of Classe in a glass-6Dette er definitivt naturvin for naturvinsskeptikeren og at ingen norske importører ser ut til å ha plukket opp Jeff Coutelous viner virker nærmest litt merkelig.

Mas Coutelou er navnet på vingården bestående av 13 hektar i Languedoc i Sør-Frankrike. Med sterk respekt for miljø og terroir med et minimum av intervensjon i både vinmark og vinmaking, er produktet absolutt for naturvin å regne. Vinen blir spontanfermentert uten tilsatt gjær og ikke på noe tidspunkt i produksjonen tilsettes svovel (sulfitter). Vinen er ufiltrert og flaskes på vingården. Her følges månefasene som i biodynamisk vinmaking – best kjennes det hele på kvaliteten på vinen.

A touch of Classe in a glass-9Classe 2014

Classe er en nydelig GSM (Grenache, Syrah og Mourvedre), har en fin dyp rubinrød farge og dufter av modne frukt og bær. Den er spicey med både sort pepper og en solid dose roiboos-te. Frukten er mørk,  kjølig, men likevel moden. Friske plommer, moreller og bringebær.  Classe har både kropp og fylde du ikke alltid finner i usvovlet vin og faste, men lite skremmende tanniner.

Her er det både kompleksitet og motstand, fin syre-fruktbalanse og perfekt integrert alkohol. eg ville ikke vært redd for å holde denne i kjelleren noen år, selv om den fint kan drikkes nå uten dårlig samvittighet. En sykt god vin jeg tror mange ville like. Jeg er klar for grillsesongen.

A touch of Classe in a glass-3

Leave a comment

Your email address will not be published.


*