24 timer på Hotel d’Angleterre

København er plassert sammen med Paris og London som mine absolutte favoritter i Europa.  Jeg lot meg ikke be to ganger da jeg ble invitert med Visit Denmark for å teste legendariske og ikke minst vakre Hotel d’Angleterre midt på Kongens Nytorv sammen med de fine bloggerne Maja og Julie – og fotograf Anne.

Beliggenheten på Kongens Nytorv! Den historiske arkitekturen! Det pompøse sammen med avdempet med dansk minimalisme – hotellet utstråler klassisk eleganske – og en ikke aldri så liten dose luksus. Mjau.

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-7

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur

Hotel d’Angleterre er heldige som har Kristian som consierge. Han vet det meste om København. Og sør-afrikansk vin. Jeg traff han tilfeldigvis i en middag sist jeg var i København.

Foreløpig har d’Angleterre mest vært en perifer drøm. Et sted jeg alltid stopper ved når jeg passerer Kongens Nytorv, og tenker at akkurat så mye luksus er det faktisk plass til i livet mitt. Men uansett om man ikke skal bo der, har hotellet nok av tilbud som kan gi alle en liten smak av luksusen det familieeide hotellet utstråler.

Loungestemningen og de myke materialene får imdilertid det luksuriøse til å virke litt mer tilgjengelig. Litt mer hjemme. Det er sånn Hotel d’Angleterre føles når jeg for første gang setter foten innenfor døren, hilser pent på hotellets flotte velkomstkommitté, trekker pusten dypt i et noe mislykket forsøk på å ankomme helt uanfektet. Tro meg. Jeg har bodd på flotte hoteller rundt omkring i verden, men terskelen har aldri føltes så høy.

Rommene

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-10

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-4

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-3

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-2

Rommet mitt var romslig, stort og elegant, og bestod av en fin stue, et romslig bad og et behagelig soverom i varme nyanser av grå, ispedd et anslag lilla. Og kanskje verdens største og mykeste seng. Et japansk toalett med fjernkontroll var kanskje den morsomste detaljen, og for dem som bruker mye tid på rommet var det Bang & Olufsen TV både i oppholdsrommet og på soverommet. En velfyllt minibar og ikke minst en Nespressomaskin var også tilgengelig. Deilige farger, myke materialer skaper følelsen av at du er i en helt annen verden, enda du er midt i smørøyet av København og det yrende livet rett utenfor. Så stille, rolig og behagelig – og akkurat hva jeg trengte for å få en aldri så liten revitalisering på slutten av en anstrengende uke – og inngangen til en ny.

Champagnefrokosten

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-9

Frokosten på Hotel d’Angleterre serveres i resturant Marchal. Det er en luksuriøs opplevelse og får 285 danske kroner, kan du enten du er gjest eller ikke unne deg sunne alternativer som ferskpressede juicer, smoothies og havregrøt til mer guilty pleasures som amerikanske pannekaker, bacon og egg i lassevis eller alt hva du kan tenke deg av deilige franske oster, pålegg og salater. For å gjøre måltidet komplett serveres det hele med champagne. Det er egentlig ikke så dumt å starte dagen med champagnefrokost neste gang man tar turen til København, spør du meg.

Restaurant Marchal

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-24

Andreas Bagh er ny kjøkkensjef for Marchal fra 1. juni

Ambisjonen om en Michelin-stjerne ble fort til virkelighet da Hotel d’Angleterre bestemte seg for å få det til. I flere år på rad har den blitt fornyet – og fra 1. juni er det Andreas Bagh som har ansvaret for å føre tradisjonen på Marchal videre. Vi ble invitert til en prøvesmak på hans sommermeny hvor vi fikk et utvalg av fisk- og skalldyrsretter servert med klassisk hvitvin fra noen av de mest tradisjonelle og beste vinregionene i Frankrike – Chablis, Champagne, Sancerre, Burgund og Coteau du Layon (Loire).

Interiøret er stilig, mørkt, mykt og deilig og harmonerer perfekt med resten av hotellet. En liten oase man kan nyte en bedre lunsj og observere det yrende gatelivet rundt Kongens Nytorv fra. Og du vil ikke bli skuffet av stjernelunsjen. Jeg gir deg noen smakebiter fra menyen, men den må nesten oppleves IRL.  Her kan du velge mellom sesongens menyer eller á la carte.

Vi begynte med vannbakkels med trøffel og comté og nydelige, kjøttfulle østers med sjøgress, ingefær og sitrus akkompagnert av en flott 1er cru fra Michel Laroche og barna hans – med akkurat den crispe mineraliteten, konsentrasjon i smak og duften av sjøvann som man forventer fra de beste chablisene – og som fint speiler sjøsmaken fra østersen og saltet fra comtéen. Klassisk og elegant. Her er et lite bildedryss.

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-15

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-16Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-17Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-18Kuvertbrød av surdeig med hjemmepisket smør kunne gjerne vært en rett i seg selv for min del. Så godt!

Norske, ferske, fete kamskjell ble servert som tartar med løyrom og sitrus. Friskt og apetittvekkende. Fargerikt og jeg vil tro kanskje noe av det som vil fremstå som en signatur for Marchal.

Hvit asparges med lardo og mandelrasp! Dansk blekksprut servert som tagliatelle med kaviar. Min favoritt av alle rettene, og en rett jeg kunne komme tilbake for alene. Piggvar i champagnereduksjon akkompagnert av Ruinarts blanc de blancs var heller ikke noe jeg ville gått glipp av ved et gjenbesøk…

Hovedretten skulle vise seg å være hummer på en seng av sesongens ulike tomater med en paprika-og vaniljesaus. En kombinasjon av smaker jeg definitivt ikke har forsøkt før, som fremhevet snarere enn overdøvet hummerens subtile sjøaromaer. Bagh anrettet selv hummerne ved bordet vårt, og jeg burde definitivt plukket opp noen triks så jeg kanskje tør å servere hummer selv en dag. Servert med en nydelig Macon-Vercé fra Leflaive avsluttet vi hovedrettene på aller beste vis.

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-21Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-20Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-22Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-25Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-26Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-27Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-28Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-29På et tidspunkt var jeg redd det ikke skulle bli dessert. Den perfekt balanserte menyen føltes ikke på noe måte tung. Dermed føltes det helt fint å avslutte med en liten jordbærterte. Syltynn bunn av hvit sjokolade med en fyldig pistasjekrem og vaniljeparfait ble toppet med ferske og tørkede jordbær. Den lille søtbomben ble fulgt av en balansert chenin blanc fra Loire-dalen.

Avslutningen på avslutningen tok vi imidlertid i en av de mest populære suitene på hotellet. Kaffe og petit fours ble sertvert i Karen Blixen-suiten. Akkurat da jeg trodde jeg hadde rundet nivå luksusliv.

Noe av det fine med Marchal er at du kan ta med moren din, bestemoren din. Du kan ta med broren din, alle venninnene dine. Du kan definitivt ta med businesspartnere. Alle vil finne noe de liker på Marchal, og er du først i Køben er plasseringen perfekt – rett ved Kongesn nytorv. Andreas Baghs sommermeny leverer.

Champagnebaren Balthazar

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-14

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-13

Bar manager for Balthazar Phillip Binau og Krug.

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-12

Veuve i Balthazar-format

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-11

Har du derimot ikke tid til en full lunsj eller middag på Marchal, fortvil ikke. Du kan fortsatt få en smakebit av klassisk eleganse på champagnebaren Balthazar som er åpen onsdag til lørdag. Den ble åpnet rett før hovedrestaureringen av hotellet var ferdig for tre år siden og gav gjester en smakebit på hvordan «det nye hotellet» ville bli.

Siden Balthazar ikke var åpen da jeg besøkte d’Angleterre var jeg så heldig å få møte Philippe Bineau som driver Balthazar og som inngående kunne fortelle meg om stedets historie og filosofi. Det var hotellets eier som ville ha en champagnebar, Københavns første. Et sted hvor hun kunne invitere sine beste venner for et glass og en hyggelig matbit. Han kunne vise meg listen med mer enn 180 champagner på flaske og 12 på glass er nok utvalget blant det aller beste København har å by på. Etterhvert har de imidlertid lagt champagnecocktails til på listen, og om du skulle ha noe i mot champagne vil det alltids være mulig å få seg en martini i ekte James Bond stil. Signaturcocktailen heter Downtown Abbey, og er basert på champagne, pasjonsfrukt og husets egen lakrissirup – og den er på listen for mitt neste besøk til København.

Bestill gjerne bord, forvent deg et voksent klientell, businessorientert i ukedagene, mer variert i helgene. Her kan du få loungefølelsen etter lørdagens strevsomme shoppingrunde eller feire livet med et glass en onsdagskveld. Vær pent antrukket og la husets personlige og behagelige service være det som styrer kveldens tempo.

Til drinken kan du også bestille både østers og kaviar eller et knippe utvalgte retter fra barmenyen. Det er egentlig ikke nødvendig å gå videre.

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-8

Rakk ikke spa, men til stor glede for de andre tok jeg en dusj

SPA

Dessverre var været i København såpass bra at jeg må innrømme at jeg prioriterte smørrebrød på Den Vandrette fremfor et besøk til det nyedelige spaet som finnes i kjelleren. Svømmebaseng og behandlinger – skulle været for en gangs skyld være dårlig i København – vet du hvor du kan ta turen!

Turen har vært en del av en pressetur med Visit Denmark for å teste hotellet og dets fasiliteter. Legg gjerne igjen en kommentar om du har besøkt hotellet!

Hotel d'Angletrre Marchal Balthazar København VisitDenmark MittKøbenhavn jentetur-30

The afterparty. Kaffe, bloggere og petit fours i Karen Blixen-suiten

Leave a comment

Your email address will not be published.


*